Welkom bij het nieuwe radiostation voor Loosduinen

Dit is Radio Loosduinen. Het nieuwe station voor en van Loosduinen. Ons stadsdeel bestaat al 100 jaar dus de hoogste tijd voor een eigen zender! Loosduinen is nu een gezellig stadsdeel van Den Haag maar tot 1923 was Loosduinen een eigen gemeente. Dat merk je nog steeds,vooral als je in het oude centrum van dit voormalige tuindersdrop rondloopt.

Radio onderzoek muziekkeuze: Stem mee welke muziek u op de zender wilt horen! Klik op de link - > Stem op uw muzieksmaak voor Loosduinen.

Lokale zender
In de jaren 90 ontstond al het plan om een radiozender voor het stadsdeel Loosduinen op te richten. In die tijd was er echter geen ruimte om zo’n station legaal te starten. Het doel van Radio Loosduinen was een lokale zender te zijn om de Loosduiners met elkaar te verbinden. Illegaal uitzenden vonden de mensen achter Radio Loosduinen niet wenselijk. Het moest officieel geregeld zijn. Inmiddels is de regelgeving vanuit de overheid aangepast waardoor het nu wel mogelijk is om legaal een radiostation te starten voor Loosduinen. De plannen van de jaren 90 zijn dus weer uit de kast gehaald en aangepast aan deze tijd.

Verbinden
Radio Loosduinen is een feit! Wij doen ons uiterste best om de inwoners van ons mooie stadsdeel met elkaar te verbinden en te hen te informeren over wat er in onze omgeving gebeurt. Wij zijn een open forum en werken samen met mensen,organisaties, verenigingen en bedrijven die in onze wijk wonen werken en leven.

De zender is op de middengolf te ontvangen in en om Loosduinen,via de [ether] frequentie AM 1485 Khz elke dag vanaf 07.00 uur tot 19.00 uur.

Copyright 2024, Radio Loosduinen.